Tutustu myös palokuntamme 150-vuotiseen historiaan:

Historia

Katsele ja tutustu

Kalusto

Ajoneuvokalustomme käsittää kaksi sammutusyksikköä ja yhden pumppuyksikkönä toimivan miehistönkuljetusauton. Lisäksi käytössämme on tilanteenmukaisen kaluston kuljettamiseen tunnukseton perävaunu, jota voidaan tarvittaessa vetää kaikilla autoillamme.

» Sammutusauto HE 231, Volvo FL 220, vm. 2001
» Sammutusauto HE 2312, Volvo FL 6, vm. 1995
» Pumppuyksikkö / miehistönkuljetusauto HE 2396, Volkswagen Transporter, vm. 2005

Oman leimansa höökeihimme tuo asematilojen mataluus; paloasemamme sijaitsee 50-luvulla rakennetun liiketalon kellarissa, joten vain mittatilaustyönä teetetyt autot ovat tulleet kyseeseen. Sammutusautojemme korkeus onkin vain 2,42 metriä.

Autojen pienestä koosta huolimatta olemme pyrkineet panostamaan ajanmukaiseen ja monipuoliseen kalustoon. Tetrismäisellä tilankäytöllä autoistamme onkin saatu vetotikkaita lukuunottamatta täysiveriset kaupunkihöökit. Olemme myös tietoisesti pyrkineet pitämään molemmat sammutusautot niin kaluston kuin sen sijoittelunkin osalta mahdollisimman yhtenevinä. Eroina on lähinnä se, että hydrauliset pelasusvälineet löytyvät ainoastaan HE 231:stä, ja HE 2312:ssa puolestaan on tehokkaampi moottoriruisku.

Väläyksiä harjoituksistamme

© Helsingin vapaaehtoinen palokunta ry | Helsingfors frivilliga brandkår rf | Asema 23 | Albertinkatu 29, 00180 Helsinki | Ota yhteyttä